Sorg

Kan tiden läka sår?

2009-08-14 16:51 #0 av: Axna

Sajtvärdens syn på om tiden kan läka alla sår eller inte.....

Jag sitter här på mitt kontor och tänker på min älskade dotter.... Hon skulle ha börjat nollan i år. Hade hon blivit en plugghäst som sin pappa, eller en skoltrött tjej som mig. Kanske hade hon varit lika djurgalen som mig och sin lillasyster. Eller hon kanske hade gillat musik som sin lillebror och pappa? Vem vet?

Man brukar höra att tiden läker alla sår. Men trots att det har gått 6½ år, så är mitt sår vidöppet fortfarande. Mitt hjärta blöder hela tiden och jag tänker på Amanda varenda sekund som går.

Tiden kan inte läka sår, men det kan mildra lite.... jag vill gärna tror på det. Men jag har insett att tiden kan inte heller mildra ett sår. För mitt hjärta blöder lika mycket om inte mer som den dagen när jag fick veta att min dotter inte fanns i livet.

Det man måste göra är att försöka leva med smärtan, leva i nuet med familjen.....

 

/Chatarina

 

Sajtvärd för Sorgifokus. Välkommna in! :)

Anmäl
2009-08-14 19:30 #1 av: Red-Lady

Om tiden läker alla sår. Vet jag själv inte Jag har mist två under bara pojkar det gör ont i en. Så jag förstå hur du gänner det Catarina. Men nu har jag två flickor och en pojk. Och min goa man hade jag inte haft dom hade jag aldrig klaratdet. Ha det gott vi hörs

Anmäl
2009-08-15 05:04 #2 av: snurro89

Hur dog hon o vilken ålder? Gråter

Anmäl
2009-08-15 18:57 #3 av: Axna

Red-Lady

 

Jag har efter Amandas död fått en flicka och en pojk. Jag säger som du, utan mina goa man och våra barn så hade jag inte klarat av detta. Dem är min livlina till självaste Livet....

 

snurro89

Hon dog vid förlossningen. Det va en fullgången graviditet och Amanda levde bara i 30 min.... Hon dog av att ett litet blodkärl (Ductus) som går mellan lilla och stora systemet. När bebisen ligger i magen, så ska Ductus vara öppet, men sen under förlossningen ska den stängas. Det gjorde inte det på Amanda och hennes lungor blodfylldes. Läkarna kunde inget göra....

Sajtvärd för Sorgifokus. Välkommna in! :)

Anmäl
2009-08-15 19:07 #4 av: snurro89

 Okej läste, på den där Minnessidan Om henne, Beklagar Sorgen, Måste vara jobbigt  Rynkar på näsan Jag tror att tiden läker dem flesta såren, Men är det något riktigt hemskt som har hänt, som att ens barn har dött läker aldrig såret men det blir bättre med tiden, Det mildras lixom man lär sig leva med det, Man inser vad som har hänt Du kanske ska försöka få ett till barn? Och försöka gå vidare med ditt liv? Jag vet, en som fick ett barn, och sen dog den efter inte ett sånt långt tag dem haft barnet i en plötslig spädbarns död hon tatuerade, in en bild på sin bebis på armen där bebisen brukade, ligga så hon alltid kunde "ha kvar honom"

Anmäl
2009-08-15 19:08 #5 av: snurro89

Oj läste nu att du redan hade två barn Tungan ute hehe,...

Anmäl
2009-08-16 10:48 #6 av: Red-Lady

"3"

Det är ju roligt att du har två barn till, Men våra tankar går till våra barn vi mist,  Nu har jag två barnbarn med som jag älskar så mycket. Det gör att man orkar gå vidare, Det är en flicka på två år, Och en pojke på 4 månader dom gör mig så glad. Ha det gött vi hörs, Skulle du villa prata mer kan du skriva till mig på min sida,

Anmäl
2009-08-16 16:56 #7 av: JohannaEkroth

Tiden läker alla sår - men ingen lever för evigt

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2011-10-31 01:37 #8 av: isafisa

Egen fundering.. Tiden läker inga sår, men gör det lättare att sköta om dem.

Anmäl
2011-11-01 17:54 #9 av: DuBetMig

Tiden läker inga sår, men man får lära sig att hantera såren så pass att det inte gör lika ont, trots att det alltid kommer vara smärtsamt.
Förlorade en mor för sex år sen, o trots att det gör ont - så har jag till stor del lärt mig att hantera det.

En hund fångar en boll som du kastat och kommer tillbaka med den.
En katt sitter under stolen, slår till bollen och låter dig hämta den.

Anmäl
2011-11-03 21:08 #10 av: AusaBausa

håller med tiden läker inga sår.. 1 år sen min pappa dog o det gör precis om inte ondare att tänka på honom...saknar honom så otroligt mkt o så tycker jag så synd om min mamma som blev ensam helt plötsligt..de hade så mga år kvar ihop ...

men som flera skrivit. såren är lättare att sköta efter ngr år...men trodde inte det skulle vara så här jobbigt... :(

Anmäl
2011-11-05 17:54 #11 av: [Chilliy]

Den som kom på det utrycket att "tiden läker alla sår" måtte aldrig ha förlorat någon som dom älskade...Ett dumt uttryckSkrikandes

Anmäl
2011-11-07 15:07 #12 av: signemo

Jag vet inte. Men tiden gör att man kanske även minns de glada minnena. ett leende, något personen gjort eller sagt.

Har själv förmånen att få ha min man o o mina barn kvar hos mig. Men har misst underbara vänner som tagit sitt liv , som avlidet i cancer, när släkt som avlidet i olyckor.

Det är ju inte att jämnföra med Er sorg.

Men saknaden kan vara stor ändå.

Just nu för 16 år sen tog min fina vännina sitt liv. Det är så nära och så länge sen. Jag har gråtit, svurit, skällt ut henne, talat om att jag förstod henne. För att hon lämnade oss.Talade med henne över 15 gånger samma dag utan att förstå något.

Nu kan jag le åt vad hon sa, le åt vad vi gjorde, skratta vid andra roliga minnen. Har idag ljus tända till minne av henne

Detta är ju inget emot hur man skulle känna som förälder, Är nog en helt annan sorg som ingen som inte varit med om det kan förstå.

Så jag tror inte tiden läker alla sår. Men tiden gör att vi kan komma ihåg både glädje o sorg

Kram

Var rädda om varandra

Anmäl
2011-12-06 16:07 #13 av: [linneasandberg]

Tiden läker alla sår. Men det blir alltid ärr efteråt... :( beklagar!

Anmäl
2012-04-20 11:13 #14 av: JohannaEkroth

Vill utveckla mitt svar i #7 för nu har jag egna erfarenheter då min pappa givk bort förra året.

 

Tiden läker inte såren, men man kan lära sig att leva med dem.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-11-04 11:32 #15 av: fitnessdea

Tiden gör att jag utvecklas mest ut av mitt kära lilla liv.. o ju mer tiden går ju fler utmaningar får jag äran att gå igenom.. Jag älskar livet. Sköt om er o ha det bäst. Tack.

Kram fitnessdea som levt utan min älskade mor i 15 år.. o tro mig vi hatade varandra mest.. o slagen e en fest.

Anmäl
2012-11-06 22:15 #16 av: Charlotte-J

Den 14:e november är det 22 år sen min son dog i Plötslig Spädbarnsdöd 3 1/2 månad gammal. Tiden läker inga sår, det gör bara att det blir en skorpa på det en tid men det behövs inte mycket för att skorpan ska lossna och såret är öppet igen!! Går inte en dag utan att jag tänker på min lilla Änglapojk!

Amor vincit omnia Kyss

Anmäl
2012-11-09 23:13 #17 av: Perly

Tiden läker inte såren men man lär sig hantera dem (kunna leva ett normalt liv istället för att deppa ihop osv)

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-11-09 23:24 #18 av: signemo

Skickar en varm kram till Er alla. I går är det sjutton år sen min fina vännina valde att gå till andra sidan.

Jag saknar henne fortfarande. Men unnar henne också att få ro i sin själ.

Många tankar kommer på årsdagen, men nu  finns mina tankar på att hon har det bra , o underbart nu .  varför skall jag inte unna henne det.

Så jag gläds idag åt att hon funnit frid och sörjer med barnen att hon inte finns hos oss mer.

Kommer alltid att sakna henne. Men när dags för mig att gå vidare till en annan värld, ja då träffas vi igen.. Tänk vad många underbara släktingar o vänner som kommer att möta mig då. Det vilar jag trygg i. OCh tills den dagen så skall jag njuta av min familj o mitt liv.

Var rädda om varandra

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.